League of Legends Öncelikli konum, "Hızlı Oyun" modunda maça girebilmek için gerekli olan bir kriterdir. Lol öncelikli konum nasıl seçilir? sorusuda oyuncuların kafalarını kurcalamaktadır. ADC(Alt) , SUPPORT (Destek) rolleri diğer konumlara nazaran daha az oynanmaktadır. Bu yüzden League of Legendsta sıraya girebilmek için, birincil veya ikincil koridor seçiminden birisi mutlaka ADC veya SUPPORT seçilmelidir.

Lol'de sıra oyuncuların dereceli modda oynayan oyuncular için rütbelerine veya derecesiz modlarda oynamayı tercih eden oyuncular için ise Winrate(Kazanma oranı) ile birbirileriyle eşleşmeleridir.

League of Legends Winrate yani (Kazanma oranı) , oynanan maç sayısına göre kazandığın maç yüzdesidir. Winrate , Derecesiz modda karşınıza gelen rakibi belirler, Winrate'iniz düşükse Winrate'i düşük oyuncularla, Yüksek ise yüksek oyuncularla karşı karşıya gelirsiniz.



League of Legends Koridorlar Ve Örnek şampiyonlar 

Lol öncelikli konum nasıl seçilir sorusunu cevapladığımıza göre birazda sizlere koridorlara daha iyi hükmetmek için birkaç tavsiyelerde ve örnek şampiyonlarda bulunacağız..

Top (Üst koridor) : Diğer adlarıyla Üst koridor ve baron koridoru, genellikle tank, dövüşçü karakterlerin seçildiği koridordur. LOL Topluluğu tarafından "Vadinin yalnız Lane'i olarak adlandırılan bu koridor, en çetin savaşların geçtiği koridordur. En çok oynanan şampiyonları ise Sett , Darius , Garen , Mordekaiser gibi karakterlerdir.


Jungle (Orman) : League of Legends'ta en çok oynanan lanelerden birisi olan Jungleda, genellikle tank, mobil veya suikastçi şampiyonlar tercih edilir. Diğer laneler gibi minyon kasarak değil, Orman yaratıklarıyla güçlenir. Jungle laneinde oynayan kişinin seçmesi gereken "Çarp" sihirdar büyüsü vardır. Bu sihirdar büyüsü orman yaratıklarına orman eşyasının seviyesine göre hasar vurduğu için objektif olarak geçen ejderler, baron, ve vadinin alametini alma görevi jungle'ın üstündedir. En çok oynanan şampiyonları ise Warwick , Kayn , Viego , Master Yi gibi karakterlerdir.


Mid (Orta koridor) : Mid ya da diğer adıyla orta koridor, orta lanede yüksek konrollü büyücüler ve sukastçilerle oynamaktadır. En çok oynanan şampiyonları ise Zed , Yone ,Yasuo , Veigar gibi karakterlerdir.


ADC (Alt koridor) : Alt koridor, ya da diğer adıyla ADC takımın genel hasar kaynağıdır. Genellikle kırılgan ve az cana sahip bu karakterler oynaması en zor karakterlerdir. Pozisyon almak , item seçmek, ve takım arkadaşlarına göre oynamak çok önemlidir. ADC'ler ve diğer uzakçı karakterler için "KITE" mantığı da çok önemlidir. Bilinen adıyla vur-kaç yapmaktır. En çok alınan şampiyonları ise Ezreal, Varus, Caitlyn, Kai'Sa, Xayah gibi karakterlerdir.


Support (Destek) : Tank veya buff olarak ikiye ayrılan supportlar, değerleri bilinmese de oyunu kazandıran karakterlerdir. Alt koridorda yanında oynadıkları ADC'lerinin güçlerini arttırır, ya da önlerine geçerek onların hasar yemelerini önlerler. Genellikle sersemletme,çekme.sabitleme gibi yetenekleri vardır.En çok oynanan şampiyonları ise Blitzcranck , Thresh , Yuumi , Rakan gibi karakterlerdir.


Bu yazımızda sizlerle LoL öncelikli konum nasıl seçilir? sorumuzu cevapladık. Umarım hoşunuza gitmiştir, gelecek yazılarımızda görüşmek üzere.