Plyr 'ye Hoşgeldiniz Bugün Valorant'ın internet tüketimini ele alacağız.


Valorant Ne Kadar İnternet Tüketir?

Dünya genelinde çok oynanan FPS oyunu Valorant 1 saatte yaklaşık olarak 250 MB civarında internet tüketiyor. Oyuncuların bir kısmı ise internet kullanımının bir saatte 500 MB veri tükettiğini be. Peki, bazı oyuncular neden yüksek internet kullanım miktarıyla karşılaşıyor?



Oyunda internet kullanımını etkileyen birden fazla faktör bulunuyor. Oyunda kullanılan yetenek sayısının miktarı , grafik ayarları , karşılaşmanın süresi ve sesli sohbet kullanımı gibi faktörler, harcanan veri miktarını artırabiliyor dolayısıyla veri tüketimi değişiklik gösteriyor.




Valorant İnternet Kullanımı Nasıl Azaltılır?



Grafik ayarlarını düşürmek.


Sesli sohbet işlevini kullanmamak.


Güncellemeleri sınırsız internet bağlantısı üzerinden yapmak.


Riot Games tarafından sunulan Valorant' da internet tüketimini azaltmak için grafik ayarlarını düşürebilir. Sesli sohbeti kullanmayarak da veri tüketimini azaltabilmeniz mümkün. Bunların yanı sıra güncellemeleri sınırsız bir internet bağlantısı üzerinden gerçekleştirmek gerekiyor sebebi ise yayımlanan güncellemelerin boyutunun yüksek olabilmesi.




Konuyla alakalı diğer sorularada göz atabilirsiniz.




Valorant 1 Maç Ne Kadar İnternet Yer?



Valorant 1 maçta 60 ila 80 MB civarında internet harcar ama bu miktarın ortalama değer olduğunu ve farklılık gösterebileceğini belirtmek gerekiyor. Örnek olarak veri tüketimini maç süresi, grafik ayarları ve sesli sohbet de etkiliyor.



Valorant Kaç GB Yer Kaplar?



Valorant 30 GB civarında kullanım alanına ihtiyaç duyuyor. Bu gerekli alan, gelen güncellemeye bağlı olarak zaman içerisinde değişebilir. Eğer bilgisayarınızın depolama alanında belirltilen miktarda boş alan yoksa kurulum başarısız olacaktır.


Makalemizin sonuna geldik umarım sizin için yararlı olmuştur.